348 ezer lejt hagyott jóvá a tartalékalapból a bánffyhunyadi kórház számára mai ülésén a Kolozs megyei képviselő-testület. 

A megszavazott összeget a városi kórház fejlesztéseire fordítják, 150 ezer lejt elektromos transzformátor beszerzésére, 198 ezer lejt pedig a meglévő röntgen-gép áthelyezésének költségeire az új radiológiai járóbeteg-rendelőbe.

Az elmúlt években kiemelt figyelmet fordítottunk a vidéki kórházak szolgáltatásainak javítására, felszerelések vásárlására, Szamosújváron új komputertomográfot (CT) helyeztek üzembe, Aranyosgyéresen pedig mágneses rezonanciás képalkotó készüléket (RMN) szereztek be a Kolozs Megyei Tanács anyagi támogatásával. Mai ülésünkün a bánffyhunyadi kórháznak utaltunk ki egy jelentős összeget a folyamatban levő fejlesztésekre”nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke.

A támogatás kulcsfontosságú két vissza nem térítendő támogatással megvalósuló projekt befejezéséhez, illetve európai forrásokból vásárolt eszközök optimális működéséhez.