Idén először hét napon keresztül ünnepel a tordai magyar közösség, október 2-8-a között szervezik meg a Tordai Magyar Napokat!

A programválaszték színes palettáján gyermekfoglalkozások, gasztronómiai programok, kulturális események szerepelnek. „Idén igyekeztünk kiszélesíteni a programkínálatot. Előző években rövidebb, két-három napos eseményt szerveztünk. Idén a sikerült nagyon sok programot a repertoárba venni, ezért meghosszabbítottuk a tordai magyarság legnagyobb eseményét, hogy minél több eseményen részt lehessen venni. Lesznek ifjúsági, sport és gyermek foglalkozások, de könyvbemutatók, kiállítások, filmvetítések is megtalálhatóak a programunkban, és természetesen a koncert sem marad el, hisz szombaton fellép a marosvásárhelyi Koszika & The HotShots együttes” – ismertette az eseményt Sipos Árpád, az RMDSZ tordai szervezetének elnöke.

2023-ban több helyszínen zajlanak majd az események. A Tordai Magyar Napok a helyi civil szervezetek, történelmi egyházak, a Jósika Miklós Elméleti Líceum és az RMDSZ közös szervezésében valósul meg. A részletes programot ITT találják az érdeklődők!