Október 16-19. között Monostor negyedben folytatta a közösségi konzultációt az RMDSZ kolozsvári szervezete. A három napon át tartó megmozdulás keretén belül, 40 csapat, azaz közel 100 képviselő és önkéntes kereste fel a városrész lakóit, akiket a Szövetség munkájával kapcsolatos elvárásokról és javaslatokról kérdeztek.

,,Kincses városunk legnagyobb lakónegyedében folytattuk a lakossági konzultációt. A Monostor negyedi konzultációnak minden eddiginél nagyobb csapattal indultunk el, a szervezet képviselőiből, munkatársaiból és lelkes önkénteseiből 40 csapat alakult, akik a négy nap alatt több mint 1000 magyar családot értek el. A monostori magyar lakosok nagyrésze lelkesen fogadott minket, elmondták, hogy ismerik és értékelik az RMDSZ kolozsvári szervezetének munkáját és segítségünket kérték több ügyben is. Olyan megoldásra váró problémákat jeleztek nekünk, mint például a parkoló helyek hiánya, a fesztiválok alatti szemetes utcák, de idősgondozásban is kérték a segítségünket. Elmondtam, hogy közbenjárunk ezen problémák orvoslásában és mindent megteszünk annak érdekében, hogy egy élhető Kolozsvárt hozzunk létre. Ebben nagy segítségünkre van Geréd Imre, az RMDSZ belmonostori körzetének elnöke, aki csakúgy, mint a mostani konzultáció alkalmával, a mindennapi életben is folyamatos kapcsolatot ápol a negyed magyar lakosaival, és arra törekszik, hogy a város legnagyobb lakónegyede is élhető legyen mindenki számára’’ – nyilatkozta Azzola Katalin, az RMDSZ kolozsvári szervezetének elnöke.

A konzultáció alkalmával több negyedfelelős is ellátogatott a Monostoron élő magyarokhoz azzal a céllal, hogy jobban megismerjék a város magyarságának igényeit és ezáltal minél élhetőbb lakónegyedeket teremtsenek meg.

,,Az RMDSZ kolozsvári szervezete által elindított közösségi konzultáció lehetőséget biztosít arra, hogy közvetlenül kommunikáljunk a város magyar lakosságával, ezáltal megismerve igényeiket és munkánkkal kapcsolatos javaslataikat. A konzultáció folyamán kapott visszajelzésekből, a magyar emberek legnagyobb igénye az, hogy kiálljunk értük és hallattassuk közösségünk hangját. Az RMDSZ felvállalt célja, hogy az ügyeiket előremozdítsuk, problémáikra megoldást találjunk.’’ – nyiltakozta Rés Éva, megyei önkormányzati képviselő.

Az RMDSZ kolozsvári szervezete folytatja a közösségi konzultációt, ha szeretné, hogy Önhöz is ellátogassanak a tisztségviselők, jelentkezzen a 0740-010678-as telefonszámon vagy az alábbi űrlap kitöltésével: https://forms.gle/9A7SvCZbpwjJxUJJ6