Ünnepélyes keretek között avatták fel Várfalván az új sporttermet, amit megközelítőleg két év alatt sikerült felépíteni. A helyi közösség egyik régi álma vált valóra ezáltal, és a fiatalok mostantól megfelelő körülmények között sportolhatnak.

„Nagy vágyunk volt már egy modern sportterem felépítése. A fiataloknak lehetőségük lesz itt gyakorolni és elsajátítani a különböző sportágakat. Az iskola területén felépített teremben lehetőség lesz különböző edzések megtartására. Olyan településeket szeretnénk kialakítani, ahol a fiatalok számára is vannak lehetőségek” – mondta el Marginean János, Várfalva község RMDSZ-es polgármester.

A sportterem megépítését a fejlesztési minisztérium támogatta. Megközelítőleg 1.8 millió lejt utaltak ki a helyi önkormányzatnak. Az avató ünnepségen Kerekes Adelhaida, Kolozs megyei főtanfelügyelő-helyettes mellett részt vett Vákár István is, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke, aki kiemelte az RMDSZ számára fontos minden olyan kezdeményezés, ami a fiatalok egészséges életmódját szorgalmazza. „Az elmúlt hetekben az RMDSZ kezdeményezésére elfogadta a parlament azt a tervezetet, miszerint minden bevásárló központban ki kell alakítani cukormentes pénztárakat, most pedig sporttermet adunk át Várfalván. Kulcsfontosságú beruházásról van szó a helyi közösség számára, a Kolozs megyei önkormányzat elektromos iskolabuszokkal is segíti a diákok szállítását megyeszerte” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke.