14 vetítés, 2 hétvége, 17 mese, 2 mozi, 13 nyeremény és közel 2500 látogató a Kolozsvári Magyar Hétvégén!

Teltházas vetítések, kortárs és nagy klasszikus magyar rajzfilmek: minden elvárásunkat felülmúlta az idei eseménysorozat, nagyszerű azt látni, hogy ekkora igény van a magyar rajzfilmek iránt. Biztos jövőre is megszervezzük, hiszen a visszajelzésekből azt látjuk, hogy egyértelműen fontosak ezek az alkalmak a kolozsvári családosoknak. Szülők, nagyszülők, gyerekek, fiatalok - minden korosztály megfordult az eseményen” – nyilatkozta Oláh Emese, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármestere.

Két hétvégén keresztül, november 11-12-én és november 18-19-én, a negyedbeli mozik adtak otthont a Kolozsvári Magyar Rajzfilmhétvégének. Az esemény nagy népszerűségnek örvendett mindkét alkalommal, hiszen bevonzotta a kolozsvári és a Kolozsvár környéki magyar családokat. Először lehetett teljes egészében megtekinteni a Székelyföldi Legendárium összes megjelent meséjét, és az egyértelmű közönségkedvenc, a Vuk, pedig a tervezet két alkalom helyett, háromszor került vetítésre a nagy érdeklődésnek köszönhetően. A belépés idén is ingyenes volt minden vetítésre.

Köszönjük partnereinknek, hogy segítettek az esemény sikerességében: RMDSZ Kolozsvári Szervezetének munkatársai, Székelyföldi Legendárium, Filmtett Distribution, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és Kolozsvár Polgármesteri Hivatala, Adrenalin Park, Játszma.ro, Gaudeamus Könyvesbolt és Idea Könyvtér.