Újabb európai uniós pályázatot nyert a Kolozs Megyei Tanács a rehabilitációs kórház korszerűsítésére, ezúttal a kórház főépületét szigetelik, teszik energiahatékonnyá.

A beruházás értéke 16,2 millió lej, amelyet a 2021-2027 Észak-Nyugat Regionális Operatív Program keretében finanszíroznak. A kolozsvári rehabilitációs kórház Erdély egyetlen ilyen profilú multidiszciplináris egészségügyi intézménye, évente 12 ezer páciens számára biztosít kórházi ellátást. 

Az elmúlt négy évben sikerült minden eddiginél nagyobb mértékben fejleszteni a Kolozs megyei kórházakat, az RMDSZ-frakció mindvégig prioritásként kezelte az egészségügyi rendszer korszerűsítését. A megnövekedett energiaárak miatt nagyon időszerűvé vált a rehabilitációs kórház épületének hőszigetelése, a villanyhálózatot már felújítottuk és korszerűsítettük, az újabb fejlesztés révén elsődlegesen is a betegellátás színvonalának javítása a célunk, az épület külső hőszigetelése mellett kicserélik a teljes fűtésrendszert és napelemeket is felszerelnek, növelve az épület energiahatékonyságát – mondta el Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.