Az óvodákban folytatta az EletmentŐ elsősegély tanfolyamát a Mathias Rex Egyesület és az RMDSZ kolozsvári szervezete

Folytatja a város tanintézményeiben elindított elsősegély tanfolyamot a Mathias Rex Egyesület és az RMDSZ kolozsvári szervezete. A két évvel ezelőtt indított ÉletmentŐ képzés célja az, hogy úgy a pedagógusok, mint a gyerekek, de még a kisegítő személyzet is megismerje életmentés, az elsősegélynyújtás alapjait.

Az év második hónapjában is sor került a képzésre, februrárban a Tóközi Református Óvoda, illetve a Mikó Óvoda adott otthont a kurzusoknak. A két tanintézményben a pedagógusok lelkesen fogadták a programsorozatot, több mint 30 személy sajátította el az elsősegélynyújtás alapjait.

„Mivel a szülők után a pedagógusok azok a személyek, akik a legtöbb időt töltik gyerekeink mellett és ők azok, akik a szellemi fejlődésük mellett, a testi épségükért is felelnek, ezért fontosnak tartjuk azt, hogy minél több tanintézménybe eljuttassuk a tanfolyamot. Ezáltal segítjük felkészülni a pedagógusokat arra, hogy vészhelyzetben is cselekedni tudjanak” – mondta Azzola Katalin, az RMDSZ kolozsvári szervezetének elnöke. A gyakorlati bemutatót dr. Imre István sürgősségi szakorvos, valamint Gyöngyösi Emma orvosasszisztens tartják, csakúgy mint a korábbi kiadások során.

Az „ÉletmentŐ - Elsősegélynyújtás tanárnak és diáknak” névre keresztelt program keretében, a szervezők egy olyan ismeretterjesztő eseménysorozatot indítottak útjára, amely hiánypótlónak számít a magyar tanintézmények körében is. Az EU-s átlaggal ellentétben, Romániában nem kötelező az elsősegély-tanfolyam az iskolákban, így sem a tanárok, sem a diákok nincsenek felkészülve egy esetleges közeblépésre ha baleset történne. Az RMDSZ kolozsvári szervezete és a Mathias Rex Egyesület továbbra is folytatja a munkát, a szervezők arra törekednek, hogy minél több Kolozs megyei tanintézménybe eljusson az ÉletmentŐ tanfolyam.