Uniós forrásokból épült négy férőhelyes új repülőgép-parkolót adtak át a kolozsvári reptéren, valamint az átfogó bővítési és korszerűsítési munkálatok sorába illeszkedik az utasbiztonságot növelő felszerelések beszerzése is, például korszerű jégtelenítő berendezések megvásárlása.

„A magyar érdek képviselete azt is jelenti, hogy olyan beruházásokat kezdeményezünk, támogatunk, amelyek a közösség életet jobbá teszik. Kolozs megye számára stratégiai jelentőségű a jól működő repülőtér, ezért is vagyunk büszkék arra, hogy az ország elsőszámú regionális légikikötője újabb kapacitásnövelő beruházást hajtott végre” – mondta el Tasnádi István Szilárd, Kolozs megye alprefektusa.

„Az RMDSZ-frakció mindvégig kiállt a repülőtér fejlesztési tervei mellett, hiszen célunk a legjobb feltételek biztosítása az utazóközönség számára. A reptér fejlesztése elengedhetetlen Kolozs megye számára, hiszen repülőterünk a második legforgalmasabb Romániában. Tavaly rekordszámú, több mint 3,2 millió utas fordult meg a légikikötőben, nélkülözhetetlenné vált az indulási utasterminál bővítése 7200 négyzetméterrel, amelynek munkálatai hamarosan befejeződnek nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke.

A március 31-én életbe lépő légi Schengen-csatlakozásra is teljesen felkészült a kolozsvári repülőtér, a nagyon régen várt döntésnek köszönhetően az utasok ellenőrzés nélkül kelhetnek át a schengeni térségen belüli határokon.