Átadták Magyarpalatkán az uniós forrásokból korszerűsített Vajdakamarás – Magyarpalatka – Vasasszentgothárd 18 kilométeres szakaszt, amely az ún. besztercei út része. Az összesen 82 kilométerre kiterjedő besztercei út modernizációja három útszakaszra terjedt ki, a– Vajdakamarás – Magyarpalatka – Vasasszentgothárd, a Kötelend-Bonchida – 1C főút megyei útszakaszra, valamint a Beszterce megye határa – Cege megyei útszakaszra.

„Egy több mint tízéves projekt zárul le, nagyon sokat jelent ez az út a vajdakamarási, magyarpalatkai, bonchidai magyar lakosok számára, amely jelentősen hozzájárul a környék gazdasági életének fellendüléséhez. Az RMDSZ-frakció munkájának egyik legnagyobb érdeme, hogy végre kijelenthetjük, jó úton járhatunk Vajdakamaráson, Magyarpalatkán, a Mezőségen, jó úton járhatunk Kolozs megyében. Nekünk kiemelten fontos, hogy épüljön Erdély, hogy fejlődjenek városaink és falvaink. Június 9-én mi is beleszólhatunk abba, hogy jó irányba változzon az Unió, és közösségünknek erősebb hangja legyen Európában. A gazdasági fellendülés csak jólétet eredményez, az itthonmaradást erősíti. Ha összefogunk, továbbra is erős képviselettel fogunk rendelkezni a megyei tanácsban, a helyi tanácsokban, erős hangunk lesz Brüsszelben” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke.

2021 februárjában már átadták az európai uniós projekt első részét képező Válaszút – Kolozsborsa– Borsaújfalu – Esküllő – Szilágy megye határa 32 kilométeres felújított szakaszt.