Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke és Kulcsár-Terza József-György, a Magyar Polgári Erő ügyvivő-elnöke az Európai Parlamenti és önkormányzati választásokon való közös indulásról tartottak sajtótájékoztatót. Az összefogás célja, hogy az erdélyi magyar közösség hatékonya képviselete.

Ahogyan az eddigi választásokon, amikor a magyar közösség képviselete volt a tét, idén is összefogott minden magyar politikai szervezet. Ez erkölcsi kötelessége a politikai szervezeteknek. Megvan az ideje a küzdelemnek, és megvan az ideje az együttműködésnek. Most az együttműködésnek van az ideje. A tét az, hogy legyen erőnk és hangunk itthon és Európában. Aki június 9-én az RMDSZ-re szavaz, az a magyar összefogásra és a magyarok győzelmére szavaz. Ehhez az összefogáshoz kérjük a magyarok támogató szavazatát a választás napján” – mondta el Csoma Botond.

Kulcsár-Terza József-György hangsúlyozta az idei négy választás tétjét. Elmondta nem játszhatunk az erdélyi magyar közösség európai parlamenti, önkormányzati vagy parlamenti  képviseletével.

„Mi nem ellenzékként határozzuk meg magunkat  - az elmúlt időszakban láthattuk, hogy amikor összefogunk, képesek vagyunk nagy dolgokra. Az idei választások ismét lehetőséget kínálnak számunkra arra, hogy együttműködjünk és erőt mutassunk. Az elmúlt időszakban láthattuk, hogy az együttműködés és az összefogás hatalmas erőt képes adni egy közösségnek. Most, amikor fontos döntések előtt állunk, még inkább össze kell fognunk. Az egység és a közös célok felé haladva nemcsak erősebbek leszünk, de hatékonyabbak is a céljaink elérésében. Az összefogás olyan lehetőségeket teremt, amelyeket egyedül sosem érhetnénk el. Most van az ideje, hogy összetartsunk, és együtt harcoljunk azért, amiben hiszünk. Legyen szó bármilyen kihívásról vagy lehetőségről, az együttműködésünk a kulcsa a sikernek” – tette hozzá az MPE ügyvivő-elnöke.

Kolozs megyében három önkormányzati listán szerepelnek a Magyar Polgári Erő jelöltjei. Simon Csaba megyei tanácsosjelöltként szerepel az RMDSZ listáján. Magyarkapus község polgármesterjelöltjét is az MPE adta Balla Ferenc-József személyében, illeteve az erdőfeleki községi tanácsosjelölti listán Soós Sándor a második helyet foglalja el.