Az RMDSZ által kezdeményezett Anghel Saligny program révén 4 utat újít fel a Kolozs megyei önkormányzat, összesen 81 millió lej értékben. Ennek köszönhetően újabb magyarlakta településeket összekötő utak felújítására nyílik lehetőség, ilyen a kolozsi út vagy a Mezőkeszü- Magyarpalatka útszakasz. A mai tanácsülésen a képviselő-testület elfogadta ezen utak műszaki-gazdasági mutatóit.

„Minden támogatási formát fel kell használnunk, legyen az megyei, európai uniós, vagy kormányzati forrás a települések élhetőbbé, otthonosabbá válása érdekében, hiszen elősegíti azt a törekvésünket, hogy a fiatal, gyermekes családok itthon képzeljék el a jövőjüket, boldogulásukat és ehhez biztosítanunk kell a megfelelő infrastruktúrát. Június 9-e után is hangunk kell legyen Brüsszelben és erős képviseletünk a megyei és helyi önkormányzatokban, hogy a mi ügyeinkről ne döntsenek nélkülünk. A magyar közöség érdekeit csak magyarok tudják képviselni” – hangsúlyozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke.

Továbbá a Járavize – Plop megyei út, a Kisdevecser – Habadok út korszerűsítését, illetve Magyargyerőmonostoron, Csürülyén, Pecsétszegen és Poklostelkén hidak korszerűsítését finaszírozza a Kolozs megyei önkormányzat az Anghel Saligny- program révén.