Újabb 980 ezer lejes támogatást szavazott meg az egyházak számára keddi ülésén Kolozs megye képviselő-testülete, az össztámogatás közel ötödét, 170 ezer lejt kapják a történelmi magyar egyházak.

„Templomok, egyházi épületek felújítására áprilisban 3 millió lejt már elosztottunk, most egy második körben újabb közel 1 millió lejjel támogatjuk az egyházközségek közösségépítő munkáját. Nagy hangsúlyt fektetünk magyar történelmi egyházaink támogatására, a műemlék épületek megőrzésére, hiszen a civil szervezetekhez hasonlóan a felhasznált források a helyi magyar közösségek megerősödését szolgálják” – mondta el Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.

A Kétágú-templom felújítási munkálataira 50 ezer lejt, a Szent Mihály plébánia belső homlokzati munkálataira szintén 50 ezer lejt hagytak jóvá, a Kakasos-templom 30 ezer lejben részesül, az unitárius püspökség számára 25 ezer lejt szavaztak meg, továbbá a Bulgária-telepi egyházközségnek 10 ezer lejt, az aranyosegerbegyi református egyházközsségnek 5 ezer lejt hagytak jóvá.