Újabb európai projekthez csatlakozik a kolozsvári Szociális és Egészségügyi Igazgatóság, erről is szavaztak az október 11-i ülésen a tanácsosok.

Bár a hatóságok törekednek arra, hogy átfogó válaszokat adjanak a hajléktalan emberek szükségleteire, a hajléktalanság mögöttes okai összetettek és változatosak, ezért komplex, fenntartható megoldásokra van szükség.

Az INTERACT projekt célja, hogy a hajléktalan vagy bizonytalan lakhatási körülmények között élő hölgyeket támogassa, komplex szolgáltatások nyújtásával, amelyek a kábítószerrel való visszaélés, a mentális egészségi problémák és a családon belüli erőszak kihívásait kezelik. Megerősíteni, segíteni szeretnénk az ezekben a helyzetekben élő hölgyeken: a reintegrációs szolgáltatások által újrakezdhetik életüket és hosszú távú stabilitásra törekedhetnek. Fontos lépést jelent a kiszolgáltatott helyzetben lévő nők támogatásában. A hajléktalanság mögötti okok rendkívül összetettek, ezért átfogó, fenntartható megoldásokra van szükség úgy országos, mint helyi szinteken. A nők elleni erőszak elleni küzdelemben eddig is fontos lépéseket tett az RMDSZ, ha decemberben visszakerülünk kormányra, folytatjuk a munkát" – nyilatkozta Oláh Emese, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármestere.